måndag 27 oktober 2008

Utmaning

Kul med utmaning och frågor...denna gång från Teres. Har varit lite mycket här bara...

Har suttit på jobbet idag i nytt arbetslag och vi har arbetat med "lära känna".. .var skitkul att höra vad kollegorna gjort innan... det var verkligen varierande...men här kommer svaren i denna utmaning:

Vilken mat äter du ofta?
Kyckling, pasta, kött, svamp, skaldjur...älskar god mat, men tycker inte om att laga mat under tidspress...

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Beror på, hjälper gärna till, men sitter gärna också, underbart att få bli lite servad lite om det känns rätt.

Var sitter du helst när du bloggar?
Vid datorn *nähä*

Köper du ofta Triss?
Nej, har inte riktigt hakat på idén, känns så orimligt att det skulle hända. Tänder mig liksom inte. Tråkigt, jag vet...

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?
USA, for many reasons.

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Förut Discovery, (har den inte längre *buhu*) gärna då American hotrods. Gillar också brittiska deckare.

Vilket är ditt favoritvin?
Rött mer än vitt, men beror på. Gärna fylligt, med karaktär. Dricker gärna öl också, beror liksom på mat, situation och så.

Skickar den inte vidare...men som sagt vill man svara på frågorna så är det kul.

Ha det gott!

tisdag 21 oktober 2008

Tog ut svängarna lite...hade kört fast...

Fick för mig att slå in på ett annat spår...kände att jag kört fast lite. Tog ut svängarna, "wild and crazy" *hehe* Det ena ledde till det andra, resultatet kanske inte blev så annorlunda mot vad jag brukar göra, men kul var det... Gillar faktiskt resultatet själv - om man får säga så ;)

måndag 20 oktober 2008

Back in the days...

*Kravlade mig upp ur det grön- turkosa träsket, men jag kommer ramla ner igen* Mamma, pappa och jag på den gigantiska balkongen hos mormor och morfar, och året var 1970. Gjorde denna på scrapträffen hos Mia. Tack för bokstäverna Mia och Linda och tack för trevligt sällskap - supertrevligt - fick härja av mig lite också ;)

söndag 19 oktober 2008

Peta näsan...

...är underskattat, bla, det finns fler sätt att relaxa och lätta på trycket... som att rapa... tex. Hjälp, håller på att fastna i turkos- och grönträsket *kravlar mig upp*... Tjing!

torsdag 16 oktober 2008

De finns mitt ibland oss...

...och de går som vanliga människor på våra gator och torg... de kan vara svåra att upptäcka...

Man kan känna igen dem på de lätt nedåtvridna mungiporna, hårt sammanpressade, snipiga munnarna, kutiga ryggarna och näsan i vädret... de märks dock så fort de öppnar munnen - de är de otrevliga, ohyfsade fullblodsegoisterna. Det som kännetecknar dem är att de alltid ska ta upp andras tid, med sina högst personliga åsikter och tyckanden, utan att visa någon som helst hänsyn eller respekt till andra männsikor. De förväntar sig att alla lyssnar, håller med eller håller käften. De förväntar sig oftast att alla ska delta ivrigt i deras eviga korståg mot olika saker som ska gynna deras egen tillvaro. De kännetecknas också av att de sällan kan ta kritik. Obs - se upp med det dåliga humöret.

"Trevlighetsfascisterna" är relativt lätta att särskilja från fullblodsegoisterna. De kännetecknas av lätt nervösa ryckningar och smårforcerade skratt i sin iver att allt ska vara bra och att man ska ta en kaka till, så att man inte blir osams. De yttrar sig gärna på det sättet om en kvinna har starka åsikter. Könet kan dock variera. De är nästan farligare än de ohyfsade, självupptagna egoisterna, då de i förlängningen blir ett hot mot demokratin i sin iver att tysta alla diskussioner. De är riktigt otrevliga!

Sedan har vi de välpolerade, väloljade skolpolitikerna som har fullt upp med att leva upp alla de skattepengar de faktiskt har ohyfset att ta ut i höga löner. Pengar som istället borde gå direkt till kärnverksamheten, till eleverna och oss som faktiskt är nära våra ungdomar - vår framtid. Fyyy! De är relativt lätta att upptäcka då de undviker skolbyggnader och kännecknas av att de ständigt öppnar munnen, i tid och otid. Men det de säger och det katten gör - kan man lägga i samma låda!

Sedan har vi de som ingår i "matriarkatets patriarkat". De är riktigt läskiga för de är mycket subtila och nästan osynliga *huuu - ryser vid blotta tanken* men de berättar jag om en annan gång...

Godnatt för bövelen!

tisdag 14 oktober 2008

Min fine yngste son! Är så stolt, han är en sån fin, härlig, människa med superskön stil! Är glad att jag får vara en del i hans liv. Han börjar bli så stor... vill inte att det ska gå så fort... hjälp!!

Och oj, vad bra det gick att sudda för mig *hahhhaha* men tack för tipset terese :). Tror inte att jag fattade riktigt hur man skulle göra... är så *** kass på datorer och har INTE tålamodet. Hur som helst, det fyllde sin funktion iaf.

By the way...sitter också här och retar upp mig på diverse ting och företeelser i vårt samhälle...*grr* *vässar pennan*

"Mina alster"

Denna ska vara först i mitt första scrapalbum. Lite historiskt, fast jag tror det blir fler...bara en vild gissning ;) Kul att leka lite med färger. Tack för hjärtat Mia :)

söndag 12 oktober 2008

Jag och söstra mi

Gillar verkligen de här rub-ons från Hambly screen prints! Och papprena, fast jag glömt varifrån de är...minnet är bra, men kort. Här är syster och jag på Kolmården -76. Bilden till vänster är jag (scharlett) och vår kusin, Peter (i rött), Bilden till höger; jag drar skrindan och syster sitter i. Vi är käckt klädda likadant. Är så glad att just DU är min syster - KRAM till dig *L*

torsdag 9 oktober 2008

Svensk sommarkväll *mmmmm*

Kan behövas i denna tid på året, lite sommarbilder *L* Blev alldeles te mig av nyinhandlade chipboarden och satte igång och började chalka....och greja. Blommorna som jag köpte hos Jenny var i rätt färgställning i påsen - yippiii - har länge letat efter svarta blommor, och här var de. Har fått tillbaka scrapinspiration - tjoho.

onsdag 8 oktober 2008

Smart, fart och teknik

Yngste sonens favoritfågel - slagfalk. "Den är smart, har flygtekniken och farten", fick jag förklarat för mig. Han är också fotografen.

Älskar pappret allra underst med paisleymönster (och de andra också för den delen), annars var det här en sådan där LO som börjar bra, men slutar mindre bra efter diverse tillägg, if you know what I mean... :) Tanken var att det skulle bli en tavla till honom, men jag tror jag gör en ny, mer clean, eller inte...

tisdag 7 oktober 2008

Medlemsskap

Vill bli medlem (eller är jag det fortfarande?). Jag kanske bör/vill vara med i både Kumla och Örebro - hur gör jag? Någon? Tackar på förhand!

fredag 3 oktober 2008

ÄÄÄÄNTLIGEN FREDAG - TRÖTT

Det är så skönt att det är fredag! Är så fruktansvärt trött!!!!!!!!!!! Kan inte komma ihåg att jag var så här trött förra året vid den här tiden...

Hade sett fram emot scrapning hos syster igår kväll, men när jag kom hem från jobbet var jag helt slut. Att packa väskan kändes som direkt överkurs. Blir vila i helgen och komma ikapp med sömn, ev. lite scrap, ev. lite festligheter imorgon. Om en örkar :) Trevlig helg *zzzzzzz*