tisdag 29 december 2009

tisdag 22 december 2009

Liten "gå-bort-grej"



Kortet gjort till mor och hennes man. Som tack för att vi fick "låna" lägenheten till Felix 18-årsfest, och för att vi firar julafton där. Tänkte sätta den på antingen en flaska vin eller göra en liten julgrupp själv. Den röda blomman fick jag av Mia, tillsammans med ett gäng i andra färger, tackar :) Vad fort det gått de sista dagarna...snart är det julafton! Jag ska inhandla de sista klapparna imorgon. Imorgon firas "lilljul" här, då Daniel firar julafton hos sin pappa. Hoppas ni klarar er bra därute i julstressen!

torsdag 17 december 2009

Meeera jul



Kort till pappa i jul. Köpte bladen på Blomsterlandet, passar finfint till jul tycker jag. De har mycket småplock där som kan användas till scrap, fick jag tips av syster. Tackar! När jukorten är klara, vilket de är alldeles snart, för avfärd till mottagare tror jag faktiskt att jag inte vill göra julkort på länge...

onsdag 16 december 2009

Myndig



Ja, idag fyller då äldsta sonen 18 år och blir myndig. Som mamma svårt att beskriva i ord. Stort för honom och stort för mig, kanske mest för mig just nu :) En milstolpe i livet, att bli myndig officiellt. Jag märker ju att han blivit äldre, mer vuxen, och fattar ju med förnuftet att allt är i sin ordning :) men på något vis, med känslan och så...svårt att förklara, är han ju alltid min lille Felix. Grattis älskade unge man!!!

fredag 11 december 2009

Grattis på födelsedan!!!







Hurra, hurra, hurra, hurraaaaaa! Kram

tisdag 8 december 2009

Och förvånande nog är det mer julkort....:)



Mer julkort. Förvånande nog, hehehe ;) Har aldrig arbetat så hårt med julkort och samtidigt känt att det är så roligt! Har dock kommit in i ett oflyt i skapandet. Var hos syster (som är en stor inspirationskälla) och gjorde kortet. Inte så att omgivningen var oinspirerande - tvärtom! Mia var där också. Tack för sällskapet och all inspiration och tips!

Kanske känner någon igen det... Ibland känner man bara att allt man skapar blir "obra", man är liksom missnöjd, inne i ett oflyt. Det går över, som tur är :) Inte så att kanske andra noterar skillnaden, men man känner själv...if you know what I mean...*nodge, nodge*

För övrigt har detta varit en dag som bjudit på mycket; mycket känslor (inte odelat positiva "besked", men flera positiva, eller beror det på hur man tolkar..) och mycket glädje! Kanske är det så att det inte beror på "hur man har det, utan hur man tar det"... en tanke... som en person sa en gång ganska nyligen...

Ibland är man stark och ibland svagare, men kanske har man mer kraft att avgöra det själv än vad man tror... en tanke bara...som jag själv funderar på ibland.

Kram till er alla som fortfarande är här och kikar!

fredag 4 december 2009

Änglar finns

Igår fick jag bevis på - igen - att det finns små änglar mitt ibland oss, att ”små” grejor kan få en att känna sig omhändertagen, som avlastar, att folk bryr sig om i vardagen.

När syster och jag skulle handla hem till mig, så går hon förbi mig i kassan och börjar packa ner varorna och tar kassen och bär ut till bilen, självmant, utan att jag sa något. Kändes lyxigt att få den hjälpen. Tack!

När vi så kom hem var diskmaskinen fixad, och igångsatt och det var helt rent på diskbänken, soppåsen hopknuten. Jag började nästan grina. Det är inte en vanlig syn för mig. Det värmde i hela kroppen och gjorde mig väldigt glad och lättad. Det var den andra ängeln. Johnny! TACK!

Hoppas att ni båda förstår hur mycket ni betyder för mig och hur mycket jag uppskattar er! Kram

onsdag 2 december 2009

Mer julkort



Lite kort då, igen! Har ett gäng nu. Behöver och vill göra några fler. Det var väldans roligt att göra dem!

God natt!

PS Handpenning lagd på bilen. Tjoho! Ser bra ut, men nu när jag tvättat den och så så vill jag nästan ha den kvar, men det blir inget med det.

tisdag 1 december 2009

Teknik, maskiner - blääääää - en betraktelse

Har fått diskmaskin av far. Tack så väldans mycket! Kommer underlätta vardagen otroligt, det blir rätt mycket disk med två tonåringar... Men så skulle diskmaskinseländet på plats. Och sådan tur har man ju inte så att allt fungerar direkt - nä. En jä***a koppling är inte tät.

Vill tacka Johnny och Anders för hjälpen, särskilt Johnny! Uppskattas mycket! :) Det underlättar mycket för en trött, fattig en. Nu väntas det på rörmokare...

Som om det det inte vore nog med den maskinen...ska sälja bil**an. Det inget fel på bilen alls, tvärtom, förutom att det är just en bil. Jag är inte skapt för att ha bil. Dels är det dyrt, men det underlättar ju om man är händig och kan fixa saker själv med bilar. Det kan jag...

inte.

Skulle säkert kunna lära mig, om jag ville och hade tid, ork, intresse mm och inte en massa annat som liksom har högre prioritet. Som att ta hand om mina barn, hjälpa, stötta dem, mina kära, städa, tvätta, handla, laga mat, sköta mitt jobb med allt vad detta innebär mm mm

Som sagt, bilen är i fint trim, färdig att säljas, besiktad, kamrem bytt (haha ett ord som jag kan i denna värld) till ett bra pris. Nä, då ska det trixas och grejas när man ska sälja bil har jag förstått. VAD ÄR DET FÖR FEL MED ATT TITTA PÅ BILEN; MED DE FÖRDELAR OCH BRISTER DEN HAR (SOM JAG OCKSÅ SÅ ÄRLIGT UPPGETT) EFTERSOM DEN ÄR FRÅN 1996; BESTÄMMA SIG; SLÅ TILL OCH KÖRA GLAD DÄRIFRÅN MED EN VÄLDIGT FIN BIL. LIKSOM "KLART Å BETART". NEJDÅ. DET SKA KRÅNGLAS. Detta är en värld som jag inte förstår mig på, och jag har varken lust, tålamod, tid, intresse, viljan, eller orken heller för att göra det. Och jag tror att jag kommer sätta en ära i att aldrig lära mig det heller. Jag ska inte lära mig att byta däck, oljefilter mm eller iaf. aldrig göra det. Det kanske ska stå på min gravsten; "En ganska vanlig kvinna, som var bra på en hel del, somligt bättre, har gått vidare, men hon bytte iaf. aldrig däck eller oljefilter. Hon lärde sig heller aldrig..." Sådärja, då har jag fått teknikbiten ur världen. Eller förresten...när jag ändå är i farten...

...det finns en sak till som jag avskyr att hantera nästan lika mycket som bilar; datorer. De ska precis som bilar rulla och fungera och inte vara för dyra i drift. Där har jag heller ingen lust att lära mig alla termer och begrepp eller försöka fixa själv, "för det kan ju vara bra att kunna". JA; DET KANSKE DET ÄR. Det kanske är bra att kunna fiska, att bygga ett hus, skjuta en älg, att slakta ett får, att köra ett flygplan som ska störta. Och det kanske är så att jag skulle kunna det också; om jag ville, hade tid, intresse, ork bla bla bla och inte en massa annat som MÅSTE göras, som har högre prioritet. MEN SEDAN FINNS DET OCKSÅ DE SOM TYCKER DET ÄR ROLIGT ATT GÖRA DET, DE SOM FÅR BETALT FÖR DET OCH SOM ÄR BRA PÅ DET.

Jag är snart 40 år och tycker mig ha rätten att bestämma vilket själv. Vad jag ska lägga min tid på, i den mån jag nu har möjlighet att välja. Jag tycker liksom att jag gjort mig förtjänt av det, har liksom uppnått en värdig ålder att kunna få bestämma sådana saker själv.

Ta t ex alla de som köper städhjälp, mathemkörning, strykning, tvättning etc. etc. Det är väl inte så att man ifrågasätter om de inte kan städa eller handla mat själva. De kanske bara väljer att inte göra det. Då säger en slug en; "ja, men de kanske har råd att köpa den tjänsten". JA; DET KANSKE DE HAR. GRATTIS så d***a MYCKET! JAG ÄR AVUNDSJUK (INTE MISSUNSAM)! JAG VILL OCKSÅ! Jag vill också ha råd att köpa mig tid, tid att göra det jag vill utan att vara helt slut, nästan jämt. Jag har lärt mig åtskilliga saker i livet, både de som varit mycket givande, utvecklande, lyckogivande och positiva, men jag har också tvingats lära mig MÅNGA saker som vare sig varit roliga, givande eller intressanta, för att uttrycka det milt. Tro mig! Och vissa saker tänker jag INTE lära mig. Bilar och datorer är två (om det nu skulle vara någon som mot förmodan missat det av ovanstående)!

Varför?

För att jag kan!

Sådäså!