torsdag 25 februari 2010

Coola killar



Barnvakt till kusinens son i somras. Läcker bild tycker jag på min yngsta son och kusinens grabb. Elwin gör exakt som Daniel. De spelade GH den här dagen. Måste berömma min son för han var helt underbar med Elwin! Till saken hör att det var den här dagen som jag budade på lägenheten som jag nu är stolt ägare till, så det var en del bollar att hålla i luften den dagen, men som sagt sonen hjälpte till helt gudomligt bra!

tisdag 23 februari 2010

Förälder till tonåring



Att ha tonårsbarn, nästan vuxna (och ändå långt ifrån) är verkligen tudelat. Man möter sig själv och ändå en helt ny människa! En människa som är på väg ut i livet, som har nya insikter som man själv är helt fascinerad av och stolt över, andra som man blir lite lätt oroad över (för att uttrycka det milt). Kan tänka mig och kommer faktiskt ihåg att det inte är så lätt att vara tonåring heller!

Men som förälder känner man att man har en person hemma (och borta) som bitvis är helt horribel... och helt, helt - underbar! Skulle kunna orera ännu mer om frustrationen, otillräckligheten, ilskan, uppgivenheten, tilltron, glädjen, lyckan, stoltheten, kärleken, nostalgin och oron man känner som förälder till tonåring. Men jag nöjer mig med att låta serien tala för sig, och med orden;

Att ha tonåringar (och säkert att vara tonåring) är, som en väninna till mig uttrycke sig i ett helt annat sammanhang, "heaven and hell, heaven and hell" :)

torsdag 11 februari 2010

Lite vårigt



Det blev, ett kort, oväntat, nä ;) Kände för att göra lite våriga färger. Nu får gärna våren börja visa sig :) Tycker det varit segt ett tag nu! De svarta blommorna igen och så ett litet fynd från Stellas som råkade slinka med... Var på bio i går med syster och mor med efterföljande middag trevligt! Mor bjöd, tackar! Såg "Edge och Darkness" med Mel Gibson. Mycket bra! Fy, vad jag grinade. Relaterade till om något skulle hända mina barn, huuuu vet inte vad jag skulle ta mig till!!! Det är bara otänkbart! Åkte hem och kände mig ödmjuk inför livet och tacksam för vad jag har! Imorgon är det fredag och det ska bli såååå skönt! Ha så gott, och hoppas att ni får en skön "alla hjärtans helg" med de som finns i ert hjärta! Det ska jag! Kram

söndag 7 februari 2010

De rara små blommorna




Jag älskar de här småblommorna! Nu har jag hämtat de svarta på Stellas, mmm. Fick se orange på Panduro för en mycket billig peng. Orange blir så läcker konstrast till svart tycker jag. Nu ska jag gå och kreera mera. Mera blommor och blader... Ha så gott därute!

tisdag 2 februari 2010

Minnes-lo serier!



När jag var liten läste jag mycket serier. Fantomen var en, men favoriten var AgentX9. När ett nytt nummer kommit ut var jag lycklig. Favoritserien var Modesty Blaise!Den sämsta var Blueberry, sååå seg och märkliga illustrationer. Finns mycket i Modesty Blaise som jag gillar, både utseendet på hela serien, men också till innehållet. Willie Garvin och Modestys samarbete är suveränt! Tyvärr görs serien inte längre. Han som skrev dem har lagt pennan på hyllan någon gång på 90-talet. SYND! På LO:n är det ur serien Johnny Hazard ur AgentX9, tror jag. Ville hedra serierna med en minnes-lo!