tisdag 4 november 2008

Valvaka med muffins och gottigott

Ikväll/natt avgörs valet i USA. Barnen och jag har laddat med att baka muffins, göra pastasallad och pyssla lite. Nu är det framdukat göttigött med lite småplock och bänkat framför tv. Vi sitter nog inte uppe inatt, men lite senare blir det ikväll. Kul! Mysigt! Sådana här kvällar är guld, även om det inte är val :) Myyys!

Inatt ska en av de viktigaste statschefsposterna i världen röstas fram. USA har ett mycket krångligt valsystem med elektorer bl a så det kan bli klurigt att följa och.. it ain't over 'til it's over... Det är majoriteten av vad amerikanerna röstar som avgör (nähä), men denna gång kan man ju hoppas att det också fäller avgörandet *blickar tillbaka på tidigare val*

Jag hoppas, och tror faktiskt, att Barack Obama vinner, av många anledningar. Kanske främst humanistiska, och att jag hoppas att det blir första steget för amerikanerna att fokusera på de inrikespolitiska problemen som finns, och ett steg framåt för att återupprätta sitt anseende gentemot övriga världen.

Ha en underbar kväll därute!

2 kommentarer:

jeanettew sa...

PUNKT!!!!!

teres sa...

Ja, kan inte annat än hålla med. Skönt nu att det inte blev Mccain på fler sätt än ett. Blev mörkrädd när den andra stollen valdes o inte bara en gång!!!
Lite oro över om herr Obama överlever dock :/?! Hoppas han hinner uträtta en massa gott!